کفاره گناهان
امام باقر علیه السلام فرمودند : ای جابر هر کس وارد ماه مبارک رمضان شود و روزهای آن را روزه بگیرد و شب های آن را عبادت کند و پاکدامنی کند و زبانش را حفظ کند و از نگاه های حرام چشم پوشی کند و از اذیت دیگران خودداری کند , از گناهان خارج می شود مانند روزی که از مادر متولد شده است. جابر می گوید گفتم فدایت شوم چه حدیث خوب و زیبایی . امام باقر فرمودند : چه شرط های سختی.
در کتاب بحارالانوار آمده امام علی علیه السلام فرمودند : ما همراه پیامبر صلی الله علیه واله در مسجد منتظر شروع نماز بودیم , مردی برخواست و گفت : یا رسول الله من گناهی کرده ام , حضرت از او روی گردانید و چیزی نفرمود. وقتی نماز تمام شد, مرد باز برخواست و حرفش را تکرار کرد که من گناهی کرده ام چه کنم ؟
پیامبر صلی الله علیه واله فرمود : آیا همراه ما نماز جماعت خواندی و طهارت صحیحی داشتی ؟ گفت آری . حضرت فرمود : همین کفاره گناهت است .
در کتاب جامع السعادات روایت شده یکی از انبیاء الهی از خداوند پرسید عبد مومنی که تو را اطاعت می کند دنیای خوب و مرفهی ندارد و به بلا هم مبتلا می شود اما عبد کافری که تو را اطاعت نمی کند و معصیت تو را می کند دنیای راحت و مرفهی دارد و بلائی هم ندارد, علتش چیست؟!
خداوند وحی فرمود که مومن گناهی دارد که دنیایش سخت و مبتلا به بلا می شود که این باعث کفاره گناهانش می شود و در روز قیامت گناهش پاک شده و جزای حسنات را می گیرد ولی کافری که کار خوب انجام داده رزقش را زیاد می کنم و بلا را از او دور می کنم و اینگونه جزای خوبی هایش را می دهم ولی روز قیامت جزای گناهانش را می دهم و ثوابی به او نمی دهم.
سوالات سخنرانی
سوال اول : علت رزق زیاد برای عبد کافر چه می تواند باشد؟
1 ـ که جزای خوبی هایش باشد ؛
2 ـ که کفاره گناهانش نباشد ؛
3 ـ که جزای گناهانش در قیامت باشد ؛
4 ـ همه موارد .
سوال دوم : کدام گزینه کفاره گناهان است ؟
1 ـ روزه گرفتن ؛
2 ـ نماز جماعت خواندن ؛
3 ـ طهارت صحیح داشتن ؛
4 ـ هیچ کدام .
لطفا نظر خود را درج نمایید